Viinijärveltä Vesannolle

on

Melkoinen päivä, kerta kaikkiaan!

Aamulla siellä Viinimarjassa Viinijärvellä mentiin aamiaiselle pihapiirin navettan sisälle toteutettuun viihtyisään kokous-ja juhlatilaan. Aijai sentään, kun näimme aamiaiskattauksen – kuin olisi johonkin pitopöytään tullut! Oli sitä sun tätä. Olisiko jotain pohjois-karjalaista vaatimattomuutta, kun emäntä pahoitteli, ettei karjalanpiirakoita ollut juuri nyt kahdeksaa enemmän laittaa tarjolle! Itse tehtyjä tietenkin!


Syötiin niinkuin vain kohtuudella kehdattiin, pyörät valmiiksi ja länttä kohti. Ensimmäinen sadekuuro kasteli siinä alkumatkasta.

Vauhdikkaasti Outokumpu, Varislahti ja Tuusniemelle Ohtaansalmen yli. On muuten hassua todeta ajaessa, että aamiainen ei kauan pidä nälkää loitolla, nopeasti palaa.


Sitten kurvattiin pienemmille teille kohti Vehmersalmea. Sattui soratieosuutta kymmenen kilometriä siihen väliin. Ja sattui törkeä sadekuurokin taas. Kamala ääni ketjuista, kirskui ja narisi niin että pahaa teki. Sade- ja soraosuus kyseli luonteen perään ja mielessä pyöri ’kyllä mäkin, jos saisi valita poutapäivän ja myötätuulen’.

Vehmersalmella satamaan kahville ja suklaapilvelle. Välillä pikkuteitä ajaessa hyvä lukea karttaa. Näkee nähtävyyksistä tietoa, että voi halutessaan poiketa.

Vehmersalmelta kohti Puutossalmen siltaa. Siellä on lossi tarjolla. No taas pilvet repesivät! Vettä tuli aivan kaatamalla, mutta taas naurettiin, vaikka pisarat piiskasivat naamaa.

Lossille saavuttiin ja maisemia ihailtiin. Upeita seutuja nämä Savon maat.

Pyöräillessä mukava pistäytyä pieniin kojuihin ja kahviloihin. Tämäkin osoittautui viihtyisäksi ja tauolle moottoripyöräilijä antoi hyviä reittivinkkejä loppupäivälle.

Lintulanlahden kohdilla tankattiin iltaa varten. Vielä 90 km jäljellä ja kello kolisteli kahdeksaatoista. Tervoon ajettiin ripeästi mäkisen maaston kautta. Ehdittiin kauppaan iltapalaa ostamaan. Hauska oli lukea viestejä matkan varrella reittiseurannasta! Samoin täytyy kiittää huomaavaisia autoilijoita, jotka kiertävät kaukaa.

Vielä illalle romautti neljännen sateen ennen Vesantoa. Ei enää välittänyt. Mittari pysähtyi 223 km 23 jälkeen. Siltä seisomalta majapaikan rantasaunan leppeisiin löylyihin! Teki hyvää. Unta sitten.

Huomenna taas uutta ihmeteltävää.

Mainokset

2 Comments Lisää omasi

 1. heli sanoo:

  Mikä päivä, ja mikä kilometrimäärä!
  Ei teiltä puutu 😉

  Tykkää

  1. pasi sanoo:

   Juu, en muista vastaavaa. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s